Workshop Intermittent Living

Het concept intermittent living biedt een antwoord op de vraag: “Hoe kan ik mijn lichaam in deze welvaartsmaatschappij voldoende prikkelen om welvaartsziektes te voorkomen?”

Ons genetisch materiaal is ontstaan en geëvolueerd onder invloed van allerlei drukfactoren, zoals honger, dorst, koude en hitte.  Vele processen in onze cellen en organen functioneren beter als ze geregeld de prikkels toegediend krijgen waarvoor ze gemaakt werden.
Tijdens deze dagworkshop leer je op een aangename en uitdagende manier hoe je je lichaam en geest kan versterken. Dit gebeurt door het toedienen van prikkels, zoals een stevige wandeling gevolgd door een ijsbad en een workout gevolgd door intensieve ademhalingsoefeningen.
Praktisch:
– We wandelen een tiental kilometer tijdens dewelke we op verschillende manieren leren ademen.
– Je hoeft niet sportief of getraind te zijn. De inspanningen worden aangepast aan het niveau van de deelnemers.
– Voor de moedigen is er de uitdaging van het ijsbad.
– Theorie en praktijk wisselen elkaar af.
– Kom nuchter. Een gezonde maaltijd en bijhorende dranken worden voorzien.
– Kom in sportieve kledij en breng een zwembroek of badpak mee.
Tijdens deze workshop word je begeleid door Carl Onghena, osteopaat, orthomoleculair voedingsconsulent en kPNI therapueut tezamen met zijn zoon Matthijs Onghena, personal trainer en crossfit coach.
Kost: 95€ per persoon

In deze workshop van één dag geef ik inzicht in de werking van deze prikkels en gaan we er een aantal van in de praktijk brengen. Denk daarbij aan beweging, ademhaling en koude. Begrippen als hormese, hypoxie en HIIT worden toegelicht en er wordt een praktische handleiding meegegeven opdat u na de workshop zelf een aantal prikkels kan stimuleren.

Praktisch: een dag van 9 tot 17 u, één gezonde lichte maaltijd inbegrepen: 95 € per persoon

Mee te brengen: sportieve kledij, zwemgerief en handdoek

Volgende zaterdagen zijn de eerstvolgende workshops

Zaterdag 8 april 2023

Zaterdag 13 mei 2023

Zaterdag 10 juni 2023

 

 

Op vraag kan voor een groep van circa 10 personen een programma op maat gemaakt worden.

Voor verdere inlichtingen of om in te schrijven, kan u contact opnemen: 

Neem contact op

Reacties van deelnemers

Bedankt voor een inspirerende en leerrijke dag. (T.G. uit Hove)

Nadat ik al enkele jaren bij Carl kom in de praktijk heb ik in de prachtige tuin een workshop Intermittent Living gevolgd om meer te leren over hoe ik mijn lichaam en geest kan versterken en mijn immuunsysteem een boost kan geven. Het was een waardevolle dag met een uitstekende balans theorie-praktijk boordevol info en tips. Absolute aanrader (E. D.C. uit Antwerpen)